De levels van leiding geven.

Leiding geven. We zijn snel geneigd te denken dat leiding geven betekend dat je precies verteld wat anderen moeten doen. Dat jij de puzzel oplost. Dat jij het beste jongetje van de klas bent. Dat jij alle oplossingen hebt.

Nog niet zo lang geleden stuitte ik op een interessante uiteenzetting van John Maxwell, welke overzicht biedt over wat leiderschap daadwerkelijk is en uit welke stappen leiderschap bestaat. Hij laat ook zien dat leiderschap iets van persoon tot persoon is: Je leiderschap met betrekking tot collega A, kan op een verschillend niveau zijn ten opzichte van collega B.

Ik wil je zeker aansporen dit artikel te lezen. Onderstaande afbeelding is ook daaruit overgenomen.

Spoiler alert: Stress en problemen wegnemen, een vangnet vormen voor je team en het individu helpen te groeien zijn belangrijke kenmerken. Of zoals Simon Sinek het brengt: Leaders eat Last.

Geef een reactie