Inception Deck: Het startpunt van je project.

Als ontwikkelaar ben je gedoodverfd om overladen te worden met ‘must-haves’ in een project. Grote kans dat je klant moeilijk balans weet te vinden tussen geld-tijd-kwaliteit. In mijn ogen is het belangrijkste bij aanvang van je project dan ook om de neuzen dezelfde kant op te krijgen.

Mijn vriendin, welke geregeld mijn geratel over dergelijke onderwerpen moet aanhoren, wees me op het volgende: Het Inception Deck. Dit deck, in de basis een simpele PowerPoint presentatie, is een tool welke je met je team gebruikt om het eens te worden over de kaders van een project. Zo denk je na over waarom je aan je project begint, wat er wel-en niet in scope is, en hoe je de uitvoering vorm gaat geven.

Bij je volgende project, geeft het eens een kans! Op bovengenoemde pagina is een download beschikbaar van de presentatie. Het enige wat jij moet doen, is wat tijd beschikbaar maken om dit met je team in te vullen.

Geplaatst op Categorie├źn Tools

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *